home

 

Croaziera Asiatica cu excursii exclusive pentru grupul

 

CROAZIERA iN ASIA sI

SEJUR in EXOTICA INSULA BINTAN

 

Singapore - Insula Penang (Malaezia) - Insula Phuket (Thailanda) -

Insula Bintan (Indonezia)

 

Va invitam intr-o inedita escapada din rutina cotidiana, nicaieri altundeva decat in miezul Asiei, acolo unde timpul parca are un alt ritm, oamenii alte obiceuri si unde totul graviteaza in jurul armoniei dintre suflet si minte. Va veti bucura de o lume care imbina misterul oriental cu tehnica vestica intr-un caleidoscop viu colorat, cu plaje si paduri tropicale luxuriante. Va veti relaxa in Insula Bintan, situata in Arhipelagul Riau din Indonezia, unde veti avea ragazul sa va rasfatati, sa va bucurati de tot ce va inconjoara, de peisajele de vis si sa explorati fiecare coltisor al paradisului insular. De la bogatia dansurilor, a costumelor traditionale, diversitatea culinara si ospitalitatea oamenilor, coltul acesta de lume va va starni cu siguranta dorinta de a reveni.

 

Perioada: 15.01 - 26.01.2024

 

Ziua 1 / 15.01.2024: Bucuresti - Doha - Singapore

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 09:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 220 (10:50 / 16:30), de unde se va pleca spre Singapore cu zborul QR 942 (20:40 / 09:15).

Ziua 2 / 16.01.2024: Singapore

Sosire la ora 09:15 in Singapore, unul dintre cele mai prospere state din lume, fondat ca o colonie britanica acum doua secole, o metropola moderna, foarte curata, inconjurata de parcuri verzi atent ingrijite. Singapore este considerat o veritabila "perla a Asiei", situat in topul celor mai vizitate orase ale lumii. Arhitectura urbana fascinanta, cu zgarie-nori care marginesc bulevardele largi, vibranta viata de noapte, influentele chineze, indiene si malaeziene, clima tropicala, bucataria delicioasa si mall-urile ultramoderne care au facut din oras un sinonim pentru cumparaturi, ne asteapta sa le descoperim. intalnire cu ghidul local alaturi de care vom porni intr-un tur panoramic al "Orasului Gradina", asa cum mai este denumit Singapore, prilej cu care vom vedea cartierul colonial, centrul districtului de afaceri Padang, centrul civic unde se afla Parlamentul, Curtea Suprema, Primaria, Clubul de Cricket, Esplanade Theatres, cladire situata de-a lungul Golfului Marina Bay, Parcul Merlion care ofera o superba panorama a golfului cu iahturi, unde se afla statuia Merlion, simbolul orasului, creatura mitologica cu cap de leu si trup de peste, care reprezinta originile umile ale orasului ca sat pescaresc. Vom vedea in continuare Templul Thian Hock Keng, unul dintre cele mai vechi temple budiste, cartierul Chinatown, cartierul Little India, situat pe malul estic al raului Singapore, care ne va intampina cu aromele inconfundabile de iasomie si mirodenii, manufacturile de prelucrare a pietrelor pretioase si Gradina de Orhidee din cadrul Gradinii Botanice din Singapore, care se mandreste cu peste 60.000 de orhidee, din peste 400 de specii si cu peste 2.000 de hibrizi. Transfer pentru cazare la Hotel Orchid 4* (sau similar 4*) camere deluxe.

Ziua 3 / 17.01.2024: Singapore

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru cumparaturi si alte activitati individuale sau posibilitate de a vizita optional Insula Sentosa, o oaza de liniste si atractii special precum: Butterfly Park, unde veti putea admira cei mai frumosi fluturi pe care i-ati vazut vreodata, Insect Kingdom, cu peste 3.000 de specii dintre cele mai frumoase si rare insecte, Underwater World, cel mai mare oceanarium tropical din Asia, care coboara spre fundul marii printr-un tunel acrilic transparent de 80 m lungime, in care traiesc peste 2.500 de vietati marine, printre care peste zece specii de rechini. Seara veti avea posibilitatea de a participa optional la un "Night safari" in Gradina Zoologica din Singapore, ocazie unica de a vedea animale nocturne intr-un mediu natural. Acest safari nocturn a fost primul din lume organizat pe o suprafata de peste 40 de hectare de jungla, folosindu-se efecte speciale, care va vor impresiona cu siguranta. Calatoria prin jungla se va face in deplina siguranta, cu un trenulet care va trece prin rezervatii naturale si habitate care reproduc mediul natural de la poalele muntilor Himalaya, Padurile din Asia de Sud-Est si din subcontinentul Indian. Cazare la Hotel Orchid 4* (sau similar 4*) camere deluxe.

Ziua 4 / 18.01.2024: Singapore - imbarcare pe vasul de croaziera

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru cumparaturi si alte activitati individuale pana la ora transferului in port pentru imbarcarea pe vasul de croaziera Spectrum of the Seas al companiei Royal Caribbean International, care va pleca din port la ora 16:30. Vom porni intr-o fascinanta croaziera in care vom avea ocazia sa admiram frumusetile catorva orase-port din Thailanda si Malaezia, ne vom lasa captivati de apele oceanului si ne vom rasfata la bordul vasului, bucurandu-ne de toate facilitatile oferite. Seara ne vor astepta diverse spectacole de teatru, animaţie şi muzică live. Pensiune completa si cazare la bord.

Ziua 5 / 19.01.2024: Insula Penang (Malaezia)

La ora 14:30 vasul va ajunge in Penang, insula supranumita in prima jumatate a secolului trecut "Perla Orientului", una dintre cele mai faimoase insule ale Asiei, frumusetea sa naturala si patrimoniul istoric atragand vizitatori din toate colturile lumii. intalnire cu ghidul local alaturi de care vom putea experimenta frumusetea naturala si mostenirea culturala bogata a capitalei insulei, George Town, oras aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO datorita cladirilor sale coloniale bine conservate. Vom sesiza cum noul si vechiul se completeaza si creeaza armonie in acest port vibrant, care este in egala masura si oras istoric. Vom vedea Fortul Cornwallis, cel mai bine conservat fort din Malaezia, unde capitanul Francis Light si echipajul sau au debarcat in anul 1786, Turnul cu ceas Regina Victoria, Clan Jetty, asezarile traditionale ale imigrantilor chinezi stabiliti pe insula, Templul Wat Chayamangkalaram, unde se gaseste a patra cea mai mare statuie a lui Buddha intins din lume si Templul birmanez Dhammikaram. Vom vizita un magazin local cu ciocolata, vom opri pentru fotografii pe faimoasa Strada a Artei, intrata in Patrimoniul Mondial UNESCO si ne vom plimba pe Strada Armoniei, unde moschei, biserici vechi de sute de ani, temple chinezesti si indiene care stau unele langa altele, completeaza tabloul multicultural al insulei. intoarcere la bordul vasului pentru cina si cazare. Vasul va parasi portul la ora 21:00.

Ziua 6 / 20.01.2024: Insula Phuket (Thailanda)

La ora 08:00 vasul va ajunge in Phuket, cel mai mare oras insular din Thailanda, un port semnificativ in timpul invaziei chineze. in prezent, locul este cunoscut ca una dintre cele mai cautate destinatii pentru luna de miere din Asia, dar si ca punct de plecare in exoticele insule din Marea Andaman. Alaturi de ghidul local vom pleca intr-o excursie de 1 zi cu dejun inclus la Insula lui James Bond, situata la vest de coasta Thailandei, langa Golful Phang Nga. Numele real al insulei este Ko Tapu, fiind de fapt un monolit de piatra, inalt de 20 de metri, care se afla la aprox. 200 m distanta fata de o pereche de insulite numite Ko Khao Phingkan. Ne vom imbarca in barci rapide cu care ne vom indrepta spre Ko Tapu unde vom afla de ce aceste taramuri au fost alese pentru a fi folosite intr-una din peliculele James Bond. Peisajul este greu de egalat cu oricare altul de pe pamant, iar de cand a aparut filmul, Golful Phang Nga Bay, initial necunoscut lumii largi, a devenit o atractie turistica in adevaratul sens al cuvantului. intoarcere la bordul vasului pentru cina si cazare. Vasul va parasi portul la ora 20:00.

Ziua 7 / 21.01.2024: Navigare

Zi de navigare spre Singapore, prilej de relaxare la bordul vasului, de a ne familiariza cu zonele de rasfat ale acestuia: piscine, solarium, centru SPA cu saloane de masaj, jacuzzi, sauna si tratamente, cinema, cazino, restaurante, artere comerciale si numeroase baruri. Seara veti putea asista la spectacole de teatru, veti putea asculta muzica live sau veti putea dansa. Pensiune completa si cazare la bord.

Ziua 8 / 22.01.2024: Singapore - Insula Bintan (Indonezia)

Mic dejun. Vasul va sosi in portul din Singapore la ora 07:00. Dupa formalitatile de debarcare transfer pentru imbarcare pe ferrry-boat-ul care ne va duce in Insula Bintan, situata la aprox. 48 km distanta fata de Singapore, in Arhipelagul Riau din Indonezia. Dupa o calatorie de aprox. 45 de minute vom ajunge in insula care ofera toate elementele unei vacante tropicale: plaje lungi cu nisip fin si alb, apusuri spectaculoase, o gama larga de activitati turistice si preparate gastronomice inedite. Transfer pentru cazare la Hotel The Residence Bintan 5* (sau similar 5*).

Ziua 9 / 23.01.2024: Insula Bintan

Mic dejun. Timp liber pentru a ne relaxa si lenevi pe minunatele plaje sau de a ne bucura de multiplele optiuni de petrecere a timpului. Puteti sa explorati lumea acvatica prin scufundari sau snorkeling, sa va ridicati nivelul adrenalinei printr-o cursa cu jet sky-ul sau sa incercati experiente noi precum UnderSea Walk, o plimbare subacvatica cu o casca de scufundare care va permite sa respirati liber. Va puteti aventura pe rutele labirintice ale padurii tropicale sau puteti face o incursiune prin magazinele de artizanat cu suveniruri. Daca sunteti pasionati de natura, va invitam sa descoperiti Padurea de Mangrove intr-o plimbare cu barca ce va va purta pe canalele raului Sungei Sebung, care adaposteste o flora si o fauna impresionanta. Cazare la Hotel The Residence Bintan 5* (sau similar 5*).

Ziua 10 / 24.01.2024: Insula Bintan

Mic dejun. Timp liber pentru a ne bucura de plaja, soare, mare sau sa va rasfatati cu unul dintre tratamentele sau masajele de la Spa. Puteti face trasee cu tiroliana, sporturi nautice, parasailing, plimbari cu calul sau elefantul, sau sa va faceti desene corporale cu henna. Daca doriti sa descoperiti Bintanul autentic va invitam intr-o serie de excursii ce va vor purta in locurile comorilor ascunse ale insulei. Veti putea experimenta agitatia din capitala insulei, Tanjung Pinang, observand stilul simplu al localnicilor, va veti putea minuna de Copacul Templului unde un arbore banyan a acoperit in intregime un templu mistic, veti putea vizita cea mai veche asezare chineza din Bintan, satul plutitor Senggarang, construit pe piloni chiar pe malul marii, veti putea degusta produse proaspete din piata locala sau sa vizitati unul dintre cele mai mari temple din Asia de Sud-Est, Templul Guan Yin. Cazare la Hotel The Residence Bintan 5* (sau similar 5*).

Ziua 11 / 25.01.2024: Insula Bintan - Singapore - Doha

Mic dejun. Transfer in port pentru plecarea cu ferry-boat-ul spre Singapore. Odata ajunsi vom merge impreuna cu insotitorul de grup la Gradinile Nationale - Gardens by the Bay (biletele de intrare se achita individual la fata locului), un sanctuar atat pentru iubitorii de natura, cat si pentru horticultorii in devenire. Cuprinzand trei spatii distincte pe o suprafata de 101 hectare, Bay South Garden, Bay East Garden si Bay Central Garden, aceasta oaza de verdeata luxurianta a castigat numeroase premii de cand a fost deschisa in anul 2012. Acestea includ "Premiul peisajului" de la World Architecture News in anul 2013, "Cea mai buna atractie din Asia Pacific" de la Travel Weekly in anul 2015 si "Cea mai buna experienta de atractie" la Singapore Tourism Awards in anul 2019. Veti putea vedea Flower Dome din Bay South Gardens, care a doborat recordul mondial Guinness ca cea mai mare sera de sticla din lume in anul 2015 si care adaposteste plante si flori de pe cinci continente, de la maslini de o mie de ani pana la magnolii si orhidee. Pe masura ce iesiti din sera, este posibil sa observati o padure de structuri suprareale, cunoscute sub numele de Supertrees. Aceste gradini verticale se intind intre 25 si 50 de metri inaltime, cu doua dintre structurile falnice conectate prin arcul dramatic al OCBC Skyway. Pentru o priveliste de neuitat asupra orasului Singapore, veti urca in varful Observatorului Supertree, care ofera o vedere neobstructionata a frumosului cartier Marina Bay. Transfer la aeroportul din Singapore pentru plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 947 (20:25 / 23:30).

Ziua 12 / 26.01.2024: Doha - Bucuresti

Din Doha vom pleca spre Bucuresti cu zborul QR 219 (02:40 / 06:50).

 

TARIF I: 2990 EURO / loc in camera dubla si cabina cu fereastra

 

TARIF II: 3280 EURO / loc in camera dubla si cabina cu balcon

 

Suplimentul de single se calculeaza la cerere in functie de disponibilitatea cabinelor de pe vasul de croaziera

(tarife cu toate taxele incluse, valabile pentru un grup de minim 20 turisti; pentru un grup mai mic, tariful se va recalcula)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport continental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Doha - Singapore si retur cu compania Qatar Airways

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile continentale (pot suferi modificari)

- taxele de port (se pot modifica de catre autoritatea portuara)

- transferuri aeroport - hotel - port - aeroport

- 2 nopti de cazare cu mic dejun in Singapore la hotel de 4*

- tur panoramic de oras in Singapore cu ghid local exclusiv pentru grupul

- 4 nopti cazare cu pensiune completa (conform program), pe vasul de croaziera Spectrum of the Seas al Companiei Royal Caribbean International (pensiunea completa cuprinde meniuri variate de-a lungul zilei: ceai si cafea pe punte pentru cei matinali, mic dejun, dejun, ceaiul de dupa-amiaza, snack-uri, cina)

- petrecerea de bun venit oferita de capitan si seara de gala cu o cina speciala

- acces la piscine, sauna & jacuzzi

- acces la teatru, lounge-uri elegante, club si biblioteca

- programul zilnic cu evenimentele la bord si un sumar al stirilor principale

- tur panoramic de oras in George Town cu ghid local exclusiv pentru grupul

- excursie de 1 zi alaturi de ghidul local (cu dejun inclus) la Insula lui James Bond exclusiv pentru grupul

- 3 nopti de cazare in Insula Bintan cu mic dejun la hotel 5*

- vizita la Gradinile Nationale - Gardens by the Bay (biletele de intrare se achita individual la fata locului)

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxe de iesire de pe aeroporturi, in cazul in care se aplica

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.

- bacsisuri: 50 euro/pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pentru bagajisti pentru serviciile la sol (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

- taxe pentru servicii la bord: 20 euro/zi/pers. (vor fi achitate direct de catre turisti la sfarsitul croazierei odata cu celelalte cheltuieli optionale de pe vas)

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

NOTA:

- alocarea cabinelor se va face in ordinea efectuarii inscrierilor si in limita disponibilitatii de catre compania de croaziere

- pentru mai multe informatii legate de flota Celebrity Cruises, descrierea cabinelor, facilitatilor, etc., va rugam sa consultati site-ul oficial al companiei

- compania de croaziera poate modifica itinerarul vasului independent de vointa . Modificarea itinerarului nu poate constitui motiv pentru anularea calatoriei sau pentru despagubiri ulterioare decat daca acestea sunt acceptate de catre compania de croaziera

 

IMPORTANT !!!

Documente necesare: pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei (nu se accepta pasaport temporar), dovada vaccinarii si certificat digital COVID19

O persoana sub 21 de ani nu poate sa rezerve o cabina in croaziera sau sa ocupe singura o cabina, cu exceptia cazului in care este insotita de un parinte, tutore sau o persoana care a implinit deja varsta de 21 de ani.

Orice minor sub 18 ani care nu calatoreste in compania parintilor sai, trebuie sa prezinte, in momentul imbarcarii, o scrisoare notariala (in limba engleza) prin care parintii isi dau acordul cu privire la calatoria minorului si autorizeaza persoana care il insoteste pe minor sa semneze in cazul aplicarii tratamentului de urgenta recomandat de doctorul de la bordul vasului sau in cazul practicarii anumitor activitati sportive la bord; in plus, persoana respectiva trebuie sa aiba si cazier judiciar la iesirea din Romania.

Parintii sau tutorii legali care calatoresc cu un minor cu un nume diferit decat al acestora, sunt obligati sa prezinte un document oficial (certificat de nastere / de divort etc.), pentru a dovedi ca sunt parintii sau tutorii copiilor in cauza.

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 91 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 61 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

CONDITII DE ANULARE:

in cazul in care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datoreaza Agentiei penalizari dupa cum urmeaza:

a) 30 % din tarif daca renuntarea se face din momentul confirmarii pana cu 91 zile calendaristice inainte de data plecarii

b) 50 % din tarif daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 61 zile calendaristice inainte de data plecarii

d) 100 % din tarif daca renuntarea se face cu mai putin de 60 zile calendaristice inainte de plecare sau prin neprezentare

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>

 

Spectrum of the Seas este o nava de croaziera de clasa Quantum-Ultra, operata in prezent de Royal Caribbean International si prima nava din clasa Quantum Ultra, o modificare fata de clasa de nave Quantum a companiei. Nava a fost construita la Meyer Werft din Papenburg, Germania si a fost livrata in aprilie 2019. La 169.379 GT, ea a devenit a cincea cea mai mare nava din flota dupa tonaj brut la livrare. Ea opereaza in prezent in principal in Asia de Est.

 

Spectrum of the Seas Staterooms